|
|
|
|
RSS
|
Българските инвеститори вече ще търгуват и на македонската борса с платформата Meta Trader 4, 22 декември 2009г.

 От 22 декември платформата за електронна търговия MetaTrader 4 стъпва и на македонския капиталов пазар благодарение на инвестиционния посредник "Булброкърс". MetaTrader 4 предоставян от "Булброкърс" ще е първата и засега единствена електронна платформа, търгуваща на Македонската фондова борса. Клиентите на "Булброкърс" ще могат да купуват и продават чрез платформата македонски акции, а в Македония MetaTrader 4 се предлага от инвестиционният посредник "Евроброкер". И двата посредника са част от "Финансиа Груп".

Платформата бе лансирана на официално събитие днес в Скопие от изпълнителните директори на "Булброкърс" Иво Сеизов и "Евроброкер"  Александър Петрески. В представянето участваха Марина Кавракова, председател на македонската Комисия по ценни книжа и Иван Щериев, изпълнителен директор на Македонската фондова борса, който подчерта уникалността на платформата за македонския капиталов пазар.
 
MetaTrader 4 е утвърдена и сигурна платформа за онлайн търговия в редица европейски страни, включително България. Тя разполага с удобен клиентски интерфейс, който се персонализира според нуждите и желанията на отделния потребител. Платформата предлагана от "Булброкърс" в България предлага котировки, графики, новини и анализи в реално време, както и пълен пакет инструменти за технически анализ. Друго предимство на Meta Trader 4 е възможността за тестване на стратегии и експерти в минали периоди, откриване на симулативна демо сметка, както и пълен архив на сделките и извършените операции.
 
Платформата от "Булброкърс" е лесна за употреба, дава максимална информация в реално време и притежава пълен пакет финансови и аналитични инструменти. Инвеститорите имат нужда от една високотехнологична платформа, която да им позволява да търгуват и следят пазарите, където и да се намират. Поради тази причина съществува мобилна версия на платформата, която позволява търгуване през мобилни телефони, поддържащи Windows mobile.
 
Платформата може директно се свали от сайта на "Булброкърс" и "Евроброкер". За всички клиенти на "Евроброкер", които започнат да използват електронната платформа за търговия в в периода 22.12.2009 – 22.03.2010 ще бъдат освободени от заплащане на такса за първите 3 месеца. 
 
Възможността за откриване на демо сметка е идеалният вариант за начинаещи инвеститори. Демо сметката дава възможност за учебно извършване на операции на финансовия пазар при условия максимално близки до реалните, но без риск да се изгубят парични средства. На притежателя на такава сметка се дават същата информация и същите условия за търговия, както и при реалната търговия, без да се изисква предварителен депозит или притежание на реален инвестиционен портфейл.