|
|
|
|
RSS
|
Булброкърс проведе семинар "Основни аспекти на инвестициите. Съвременни тенденции в електронната борсова търговия", 12-13 ноември, 2009 г.

На 12 и 13 ноември "Булброкърс" съвместно с Институт на дипломираните финансови консултанти проведоха обучителен семинар на тема "Основни аспекти на инвестициите.Съвременни тенденции в електронната борсова търговия". Бяха разгледани принципите на електронната търговия, а също и как да изберем успешна стратегия, като разберем и използваме фундаментален и технически анализ.  Лектори на обучението бяха Иво Сеизов, изпълнителен директор на "Булброкърс", Кирил Гарчев, Главен дилър на "Булброкърс", Любомир Христов, съосновател и Председател на УС на Института на Дипломираните Финансови Консултанти (ИДФК) и Вера  Ниновска, главен счетоводител на "Булброкърс".

С това обучение се даде начало на серия от  семинари, насочени към професионалисти. Предимство на този тип обучение е възможността участниците на пазара да зададат своите въпроси към доказани имена в бизнеса и да почерпят от техния опит и познания в материята. От "Булброкърс" обявиха намерението си всеки следващ семинар да е тясно специализиран за даден тип търговия или финансов инструмент.
 
По време на семинара Иво Сеизов подчерта, че един от основните трендове в момента е ритейл инвеститорите да се насочват към повече от един пазар или финансoв инструмент. От навлизането на Форекс бизнеса у нас през 99-та година до скоро инвеститорите имаха доста консервативно поведение и се придържаха към търговия с една валутна двойка или финансов инструмент, каза изпълнителният директор на "Булброкърс". В момента все повече наши клиенти се насочват към едно по-глобално инвестиране, допълни той. Сеизов обясни, че еволюцията на пазара вече позволява инвестиционните посредници да предлагат на клиентите си достъп от една сметка до много и различни финансови инструменти и пазари, за да посрещнат изискванията им.
 
Видео от семинара на "Булброкърс":
 
Иво Сеизов – Защо инвеститорите разнообразиха използваните финансови инструменти:
 
Кирил Гарчев – Валутна  двойка EUR/USD:
 
Кирил  Гарчев – Нещата, които не могат да се прочетат в книгите:
 
Любомир Христов – Първо разбрах, че съм спестител и чак след години инвеститор: